Психолошки тест: Откријте ја вашата вистинска емоционална состојба!

Светски познатиот психолог Пип Вилсон смисли серија тестови за да ја процени емоционалната состојба на тригодишниците при првиот контакт со училиште и истакна дека овие тестови се валидни и за проценка на емоционалната состојба на возрасните.

Погледнете ја илустрацијата на фигурите на дрвото, и изберете една.

 

Погледнете подолу што за вес вели избраното човече:

 

 

Одговори 1, 3, 6 или 7

Ова се искачувачки фигури, што покажува дека сте личност која се обидува на сите можни начини да ги надмине сите пречки во животот. Не дозволувате да „паднете“ дури и во кризни ситуации и секогаш давате се од себе за да ги постигнете своите цели. Избравте еден од најдобрите одговори што јасно кажува дека сте вистински борец!

Одговори 2, 11, 12, 18 или 19

Не само што сте многу пријателски настроени, туку секогаш се обидувате да им помагате на другите. Вие сте многу љубезни, грижливи, секогаш подготвени да подадете рака на секого и сте многу лојален пријател. Секој ве почитува, а друга ваша доблест е што немате проблем да побарате помош. Она што исто така им се допаѓа на другите во врска со вас е дека вие давате многу добар совет.

Одговор 4

Ако сте ја одбрале фигурата број четири, тоа покажува дека сте среќна и мирна личност. Далеку од тоа дека не ве интересира успех, но едноставно не сте тип на личност на која ѝ е најважен на светот. Вашата цел е, накратко, да го живеете животот како што сакате и многу е можно да сте најсреќната личност во вашето опкружување поради тоа. Одлична страна на вашата личност е тоа што не ви треба никој и ништо за да бидете среќни.

Одговор 5

Слика број пет значи дека сте презаситени и презатрупани со работа, дека имате недостаток на енергија и дури немате сила да сторите нешто за да ја промените таа ситуација. Би било добро да размислите што треба да промените, што ве мотивира да излезете од таква ситуација.

Одговор 8

Луѓето кои ја избираат фигурата број осум се изолирани од другите, тие сакаат да бидат во нивниот сопствен свет, без прекумерна интеракција со околината. Тоа се луѓе кои го ценат својот личен простор и време. Сепак, тоа ве спречува да се концентрирате на работата затоа што сте самодоволни. Би било добро да направите нешто за да ја промените таа ситуација, да запознаете нови луѓе и да стекнете нови искуства – ќе бидете изненадени колку може да биде забавно!

Одговор 9

Забавата е вашата омилена активност! Секој ве гледа како весела и позитивна личност, вие сте јадрото на која било забава! Сакате авантури, силни емоции и предизвици кои ве ставаат на тест. Можете лесно да ги заразувате другите со вашата позитивна енергија, поради што сте омилени во вашето друштво.

Одговори 10 или 15

Вие знаете како да се прилагодите на секоја ситуација и, што и да се случи околу вас, знаете како да се смирите и да создадете стабилна средина. Среќни сте и немате премногу потреби, а секојдневните ситници ви даваат среќа.

Одговори 13 и 21

Ако сте ги одбрале бројките 13 или 21, тоа значи дека сте многу повлечена личност која не сака да комуницира прекумерно со другите. Поради тоа, понекогаш сте депресивни и осамени, а со помош на блиски луѓе или стручна помош, би можеле да бидете многу посреќни.

Одговор 14

Слика број 14 ве става во центарот на вниманието затоа што паѓате. Можно е во моментов да се чувствувате немоќни, да минувате низ одредени тешкотии. Би било добро да побарате помош од пријател или експерт, кој ќе ви помогне да го надминете сето тоа.

Одговори 16 или 17

Овие две фигури се поврзани – или се чувствувате сакани како број 17 или имате проблем со задржување на емоциите и помагање на другите да ги постигнат своите цели, како што е слика 16. Сигурно сте многу приврзани за некого, од кого треба да побарате малку повеќе почит , затоа одете едни покрај други,а не да сте позади или подолу.

Одговор 20

Благодарение на сериозната работа, ја постигнавте својата емотивна цел и задоволни сте од себе, поради што другите лесно ве следат, како природен лидер. Треба да размислите како најдобро можете да ја користите таквата ситуација, за да можете истовремено да им помагате на другите, но и да ја напуштите вашата крајна цел.

You May Also Like