Креирајте можности и користете ги за да успеете

Прекрасно видео и објаснување на Нусеир Јасин, по познат како Нас Дејли, за тоа колку малку треба за оние кои се посветени и упорни да постигнат успех.

Самото видео го покажува патот на Нусеир од едно мало градче во Израел, во кое тој како израелски Арап, запознал учителка  Еврејка од САД, која го учела англиски, по што по бројни сплет на случајности се запишува на Харвард, по што прави цела акриера на социјалните медиуми, се преселува во Њујорк, каде води успешна фирма. Во моментов, живее во Сингапур.

Понекогаш соништата се остваруваат, нели? Потребно е само да веруваме во нив, и силно да се бориме. И секако, да ги користиме можностите кои ни се укажуваат попат.

You May Also Like