Се конзервира жртвеникот во античкиот град Стибера кај Прилеп

Античкиот локалитет Стибера кај село Чепигово, најпознат по мермерните статуи, на јавноста ќе ѝ го претстави градскиот жртвеник. Прилепскиот завод и музеј првпат по

Read more