Свети Климент Охридски – Чудотворец Заштитник на градот Охрид и на целиот македонски народ

Македонската православна црква го празнува споменот на својот патрон Свети Климент Охридски – Чудотворец, најпознатиот меѓу повеќето ученици на Светите браќа Кирил и Методиј.

Read more