Пробиштип ќе добие свој Музеј на ретки минерали

Рударскиот град Пробиштип ќе добие Музеј на ретки минерали, неговата реализација ќе почне годинава. Музејот на ретки минерали ќе чини 12 милиони денари, од

Read more