Марија Кири Склодовска избрана за највлијателна жена на столетието

Марија Кири Склодовска, полско- француска научничка, е највлијателна жена на столетието, одлучија учесниците во анкетата на Би-Би-Си. Тие ја рангираа Кири на првото место

Read more