IN MEMORIAM: Почина Бернардо Бертолучи

Славниот италијански режисер Бернардо Бертолучи почина на 77-годишна возраст. Роден е во италијанскиот град Парма, во уметничко семејство – татко му Атилио бил пејач

Read more