Бадник – Дeн на очекување на радосната вест

Македонскиот народ со многу внимание го празнува Божик, денот на Христовото раѓање. Обичаите што се изведуваат на овој празник се остатоци од минатото, но

Read more

Православните христијани го прославуваат Бадник

Бадник традиционално ќе биде одбележан со собир пред Соборниот храм „Свети Климент Охридски“ во Скопје… Православните христијански верници во Македонија денеска го слават Бадник,

Read more