„Архелаос…“ денеска во Драмски

Денеска (среда, 24 април 2013) во 20:00 часот во Драмскиот театар во Скопје ќе биде изведена претставата „Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот“.

 

Во претставата играат: Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева – Таци,Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ – Пановска,Калина Наумовска, Катерина Аневска, Билјана Беличанец -Алексиќ.

 

Текстот е на Јордан Плевнеш, а режијата на Владо Цветановски

You May Also Like