Ана Синицки: Сакам да ме запознае македонската публика

Ана Синицки е мецо сопран и веќе неколку години е активна на музичката сцена во Србија, Италија и САД. Дописникот на Македонската телевизија од Белград, колегата Оливер Бранковиќ ни кажа за меѓународните успеси кои оваа млада дама ги бележи, а ние ја искористивме можноста да дознаме нешто повеќе.

Своето образованиe Ана го гради во Белград каде што завршува музичка академија, додека после дипломски студии завршува на Јејл во САД, каде што по завршувањето на студите настапува во Њујорк и Конектикат, по што продолжува со настапи на европско тло, во Милано, Белград и други.

Периодов го спрема својот прв солистички албум, комбинација на поп и класична музика, како што вели самата во стилот на она што Андреја Бочели во направи со Ил Диво како проект.

Се надеваме дека Ана ќе имаме можност да ја гледаме често во Македонија. Таа секаде гордо потенцира дека е Македонка, со што само покажува дека Македонците и вон нашите граници не забораваат на татковината и сакаат за нив да знае и македонската јавност.

Александар Ристевски

You May Also Like