Kартофилско-филателистичка изложба од збирката на Бранислав Светозаревиќ

Изложба по повод 50 години од скопскиот земјотрес во Музејот на македонската борба Музејот на македонската борба – Скопје се приклучува во одбележувањето на јубилејот – 50 години од скопскиот земјотрес.

svetozarevic 50 godini skopski zemjotres

По тој повод во просториите на музејот ќе биде изложена картофилско-филателистичка изложба од збирката на Бранислав Светозаревиќ. Збирката ги претставува најважните настани во Скопје пред земјотресот, за време на земјотресот, обновата на Скопје, Скопје – град на солидарноста и Скопје денес.

Изложбата ќе биде отворена во понеделник, 15 јули, во 10:00 часот во Музејот на македонската борба.

You May Also Like