„Запад- Исток“ концерт на хорот на ФМУ

На 24 декември (понеделник, 2012) во 19:00 часот во црквта „Рождество на Пресвета Богородица“, под наслов „Запад- Исток“ концерт на духовна хорска музика ќе одржи хорот „Драган Шуплевски“ кој работи при Факултетот за музичка уметност.

 

Со хорот на ФМУ добитникот на Првата награда „Златен ангел“ на меѓународниот хорски натпревар во Краков, Полска, ќе диригира Сашо Татарчевски.

You May Also Like