„Вечер на романтична музика за обоа и пијано“ на Бит Фест

Вечерва (среда, 10 јули) во концертната сала на Завод и Музеј со почеток во 20.30 часот ќе се одржи концерт на Васил Атанасов – обоа и Тодор Светиев – пијано.

Концертот е насловен како „Вечер на романтична музика за обоа и пијано“, а во рамките на вечерната програма гостите ќе уживаат во RSchuman-Rmanze N.1, B.Andre – Algues, пет композиции за обоа и пијано,F.Bonzon „En Ardens”, Scene pastorals, A. Grgin „Biljana” Theme and Variations, R. Clerisse – Fantaisie, S. Rachmaninoff – Vocalise op.34, N.14, D.Agostini – Suite “Makedonija”, di melodie populari macedoni, Ch.Colin – 2me Solo de concours.

You May Also Like