“Француски роман” од Фредерик Бегбеде на македонски

Книгата “Француски роман” е добитник на француската книжевна награда Ренодо. Ова е приказна за еден голем брат, кој стори сè за да не личи на своите родители, и за еден помал брат, кој стори сè за да не личи на својот постар брат.

Francuski roman

Ова е приказна за едно момче кое е меланхолично зашто пораснало во земја што се самоубила, кое е одгледано од родители што биле депримирани поради неуспехот на својот брак.Ова е приказна за една земја што успеа да загуби две војни, уверувајќи дека ги добила…

Ова е приказна за едно ново човештво, или за тоа како католичките монархисти станаа глобализирани капиталисти.

Таков живот проживеав јас: француски роман.

Книгатаа е во издание на ТРИ.

You May Also Like