Форуми со работодавачи во Гази Баба

Општина Гази Баба и Министерството за труд и социјална политика денеска (четврток, 12 септември) со почеток во 12:00 часот во просториите на општината, организираат средба со работодавачите од нејзина територија.

Gazi_Baba_grb

 

Претставниците од Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување на РМ, Националниот совет за претприемништво и конкурентност, во соработка со Локалната самоуправа ќе ги презентираат Активните програми/мерки за вработување во насока на јакнење на соработката со работодавачите, во планирањето и имплементирањето на политиките за вработување на локално ниво.

На форумот ќе се обрати градоначалникот Тони Трајковски.

You May Also Like