Уметничка инсталација на брегот на Охридското езеро

На плажата кај извидничкиот камп во Охрид поставени се уметнички скулптури од камења, дело на Томе Спасеновски, наш иселеник кој долги години живеел во Германија.

kameni_skulpturi_ohrid (copy)

На прв поглед скулптурите изгледаат како дело на природата, но што подобро се разгледаат може да се забележи дека камењата не се лепени, туку едноставно се наредени еден врз друг.

извор: Lihnid.com

You May Also Like