Стариот театар ќе биде отворен на Светскиот ден на театарот

Новиот објект на стариот театар во Скопје ќе биде отворен на 27 март на Светкиот ден на театарот.

фото: build.mk

 

Театарот ќе биде отворен со премиера на претстава по текст на Јордан Плевнеш. На горната површина на покривот од театарот веќе се поставени 45 скулптури кои биле обележје и на стариот театар.

Театарот освен главната функција, театарската дејност, ќе има и музејска функција. Целокупната орнаментика што е застапена во ентериерот на театарот е врзана за македонската култура и историја.

You May Also Like