Скопска премиера на „Кафкаски круг со креда“ во Драмски

По успешната премиерна изведба (30 јули 2013) во рамките на фестивалот Охридско лето, Драмскиот театар на 5ти октомври ја најавува скопската премиера на претставата „Кафкаски круг со креда“.

 

dramski teatar skopje

Брехтовото дело е во режија на Златко Славенски, а улогите ги толкуваат: Васил Зафирчев, Сања Арсовска, Благој Чоревски, Борјан Давковски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Диме Илиев, Роберт Вељановски, Драгана Миленковска, Златко Митрески, Соња Стамболџиоска, Игор Георгиев и Александра Павлова.

You May Also Like