Роман од Славенка Дракулиќ на македонски јазик

Издавачката куќа „Икона“ неодамна ја објави „Фрида или за болката“ на хрватската авторка Славенка Дракулиќ, во превод на Александар Прокопиев.

„Фрида или за болата“  е еден од најголемите хрватски бестселери продаден во над 10.000 примероци. Романот е преведен на англиски од страна на најголемиот светски издавач „Пингвин букс“, а македонското издание е објавено со поддршка на литературната мрежа „Традуки“.

You May Also Like