Работилница за уметничка фотографија во Крива Паланка

Викендов  во Локалната установа Градски Музеј – Крива Паланка се одржа работилницата за уметничка фотографија „Крива Паланка 2013“. Работилницата во организација на Фото кино клубот „Види“ од Крива Паланка во соработка со Фото кино клубот „Козјак“ од Куманово, започна на 05 Јули во 17 часот, а заврши на 07 Јули.

Работилницата ја водеа веќе докажани фотографи кои зад себе имаат бројни награди, дипломи и признанија:

Владимир Јовановски – вовед во фотографија, Photoshop cc и Camera RAW8
Дејан Ангеловски – историја и техникa
Глигор Максимовски – објективи
Ана Андоновска – композиција
Анита Станишковска – мајстори на фотографија
Наставата на работилницата беше  комбинирана, теорија и пракса (работа со професионална опрема).

Работилницата за уметничка фотографија  се одржа во рамките на Културната манифестација „КРИВА ПАЛАНКА – ГРАД НА КУЛТУРАТА 2013“.

You May Also Like