Промоција на белгиската стрип сцена во Велес

На 8 април (вторник) со почеток во 17:30 часот во Ликовниот салон во Велес ќе биде промовирана белгиската стрип сцена.

belgiska_strip_scena_POKANA

Во 17:30 предавње на тема „Стрипот во Белгија, голем успех за мала земја“ ќе одржи директорот на белгискот стрип центар Вилем де Грав.

Во 19:30 ќе биде отворена изложбата „Неро“ на авторот Марк Слин.

Организатори на настанот се Амбасадата на кралството Белгија, Општина Велес и македонскиот стрип центар.

You May Also Like