Претставување на романското списание „Кармина Балканика“ во ДПМ

Денеска (четврток, 5 септември) во 17:00 часот во Друштвото на писателите на Македонија ќе биде претставено познатото романско литературно списание “Кармина Балканика”.

 

DPM-drustvo-na-pisateli

На средбата, што ја иницира проектот “Поетики” од Канцеларијата на потпретседателот на Меѓународниот ПЕН, за списанието ќе зборуваат професор Михаела Албу, главен уредник и оснивач, и уредниците Дан Ангелеску и Камелиа Забава. Тема на расправата ќе бидат целите, стратегиите и можностите за објавување на периодични публикации, како и потребата од соработка на писателите од регионот и размена на тематски броеви на литературните списанија од различните културни средини.

You May Also Like