Премиера на „Розенкранц и Гилденстерн се мртви“ во Битола

Вечер (сабота, 27 јули) во 21:00 часот во дворот на Домот на АРМ во Битола, Битолскиот Народен театар премиерно ќе ја изведе претставата „Розенкранц и Гилденстерн се мртви“ од Том Стопард, во режија на Никита Миливојевиќ.

teatarski maski - teatar

 

Во претставата учествуваат:

Сценографија:Валентин Светозарев

Костимографија: Благој Мицевски

Сценски движења: Амалија Беннетт

Лица:

Розенкранц-Огнен Дранговски

Гилденстерн-Мартин Мирчевски

Првиот актер: Петар Мирчевски

Хамлет:Маријан Ѓорѓиевски

Кралот: Петар Горко

Кралицата: Соња Михајлова

Полониј:Борис Чоревски

Офелија: Катерина Аневска

Алфред: Николка Пројчевски

Актерска група:

Слободан Степановски

Иван Јерчиќ

Александар Стефановски

Борче Ѓаковски

Дворјани:

Соња Ошавкова

Илина Чоревска

Маја Андоновска

Пеце Спировски

Душко Јовановиќ

You May Also Like