Премиера на документарецот „Павел Шатев“ во Битола

Вечер (петок, 23 август) во 20:30 во Центарот за култура ќе се одржи премиера на документарниот филм „Павел Шатев“.

dom-na-kultura-bitola

Продуцент на филмот „Павел Шатев“ е Иван Поповски, монтажа Диме Атанасов, историчар Ѓорѓи Чекутков, наратор Никола Источки.

Филмот е снимен на повеќе локации, меѓу кои и Филмскиот град во старата касарна. Филмот се базира на архивски документи кои ја потврдуваат вистинитоста на настаните.

Останати настани на Бит фест:

20:00 часот Широк сокак

Mediterranean utopia” – Уличен театар – Италија

22.00 часот Нов пазар – паркинг Хип хоп концерт

You May Also Like