Презентација на „Живописот на Богородица“ во куќата на Уранија

Денеска  (среда, 7 август) во 19.00 часот во Куќата на Уранија ќе биде презентирано истражувањето од проектот „Живописот на Богородица (Свети Климент) и уметноста на Охридската Архиепископија во XIII–XVII ВЕК“ на акад. Цветан Грозданов.

ohrid-uranija-MANU

Презентацијата е дел од активностите што Македонската академија на науките и уметностите (Охридски книжовен и научен центар Уранија) ги организира во куќата на Уранија во Охрид од 24 јули до 7 септември 2013 година.

You May Also Like