Предавање за „Првата историја на Македонија…“ во Охрид

В четврток (15 август) во 20:00 часот во Куќата на Уранија во Охрид, академик Иван Катарџиев ќе одржи предавање на тема „Првата историја на Македонија од антиката до АСНОМ од  Васил Ивановски, создадена во затворот Идризово во 1994 година“.

ohrid-uranija-MANU

Настанот-предавање на тема „Првата историја на Македонија од антиката до АСНОМ од  Васил Ивановски, создадена во затворот Идризово во 1994 година“е во организација на МАНУ.

You May Also Like