Првите дами на Македонија и Полска во посета на здружението „Борка“

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, на 10 и 11 септември 2013 година во Скопје и во Охрид ќе биде домаќин на Претседателот на Република Полска, г. Бронислав Коморовски, кој заедно со својата сопруга ќе престојува во дводневна официјална посета на Република Македонија.

 

borka_logo

На 10 септември (вторник) од 15: 30 до 16:00 часот, канцелариите на Здружението за борба против рак “Борка- за секој нов ден” ќе го посетат Г-ѓа Маја Иванова сопруга на Претседателот на Република Македонија и Г-ѓа Ана Коморовска сопруга на Претседателот на Република Полска, и двете истакнати хуманистки особено во кампањите за борба против ракот на дојка.

Посетатa на Здружението Борка е дел од дамската програма во рамките на оваа официјалнапосета.
Целта на оваа посета е презентација на работата на Здружението Боркаи неговите понатамошни активности.

You May Also Like