Прв академски час на Православниот богословски факултет

Првиот академски час на Православниот богословски факултет „Св. Климент Охридски“ ќе се одржи утре (15 септември, недела), во манастирот „Свети Јован Крстител“ (во Капиштец, до Факултетот), со почеток во 9:00 часот.

pravoslaven_bogoslovski_fakultet

На првиот академски час на час на студиската 2013/2014 година на Православниот богословски факултет „Св. Климент Охридски“, придружна членка на УКИМ ќе присуствуваат:ректорот на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Велимир Стојковски, проректорите, деканите на факултетите, директорите на научните институти, членовите на Сенатот.

You May Also Like