Поетски митинг на Матка

Денес (вторник, 27.08.2013 година), во 12:00 часот, во Кањонот Матка, ќе се одржи традиционалната поетска манифестација, Поетски митинг по повод 52. издание на Струшките вечери на поезијата, што викендов завршија во Струга.

pateka na Matka (1) (Medium)
На митингот на Матка ќе учествуваат триесеттина поети од земјава и од светот, меѓу кои  се очекува и обраќање на годинешниот лауреат Хозе Емилио Пачеко(Jose Emilio Pacheco); Марчело Урибе(Marcelo Uribe);Елена Енрикес (Elena Enriques); Рон Винклер (Ron Winkler); Рајко Лукач (Rajko Lukač); Славе Ѓорѓо Димоски; Мите  Стефоски; Бранко Цветкоски; Тодор Чаловски и многу други.

You May Also Like