Охрид се подготвува за Балканскиот музички плоштад

Во организација на продуцентската куќа “Трето Уво” на 9-ти и 10-ти Август во Античкиот Театар во Охрид, со почеток во 21.30 часот, ќе се одржи дванаесетото по ред издание на традиционалниот музички фестивал Balkan Music Square.

balkan_music_square2013

Првата фестивалска вечер ќе ја отвори виртуозот на хармоника Горан Алачки, а по него ќе настапи српската група “Златопис” од Белград, предводена од рок легендата Љуба Нинковиќ.

Втората фестивалска вечер ќе ја отвори македонската група „Ла Колони Волвокс“, предводена од Сашо Гигов – Гиш, а веднаш по неа свој целовечерен концерт ќе одржи групата која ги освои срцата на Европа, на овогодинешното издание на Евровизија во Малме, „Коза Мостра“ од Грција.

Куриозитет на овој престижен фестивал е дека и оваа година влезот е БЕСПЛАТЕН!
Фестивалот е финансиран исклучиво од спонзори и донатори: Министерство за култура на Република Македонија, T-Mobile и Македонски Телеком, Стопанска банка АД Скопје, Винарија Стоби, ЕВН Македонија, Општина Охрид и Хотел Де Лаго.

You May Also Like