Нов репертоар во кино Милениум

Следува нова летна недела и секако нов репертоар на градското кино Милениум. На денот на неговата светска премиера (четврток, 11.07), „Битка за Пацификот“ (PACIFIC RIM), новото остварување на фантастичниот мексикански режисер Guillermo del Toro, осамнува на репертоарот на кино Милениум.

 

А за да се задржи трендот на премиери во кино Милениум, до крајот на месец Јули најавувени се – новото режисерско дело на Sofia Coppola, филмот The Bling Ring и нормално приказната за суперхеројот The Wolverine.

БИТКА ЗА ПАЦИФИКОТ (PACIFIC RIM) – премиера 11.07 четврток

Режија: Guillermo del Toro

Улоги: Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi

Траење на филмот: ‘131

Жанр: Акција, Авантура, Научна Фантастика

Во очајниот обид да се зачува светот од апокалипсата, поранешен пилот и неговиот ученик се здружуваат за да управуваат со навидум застареното специјално оружје. Војната помеѓу човечкиот род и монструозните водни суштества продолжува на Пацификот.

ЧЕТВРТОК – ПЕТОК (11.07-12.07):
13:00 – Универзитет на Чудовишта 3Д (Monsters University 3D)
15:00 – Човекот од Челик (Man of Steel)
17:30 – Oсамениот Ренџер (The Lone Ranger)
20:00 – БИТКА ЗА ПАЦИФИКОТ (PACIFIC RIM) – премиера 11.07 четврток
22:30 – Светска Војна З 3Д (World War Z 3D)

САБОТА – НЕДЕЛА (13.07-14.07):
11:00 – Универзитет на Чудовишта 3Д (Monsters University 3D)
13:00 – Универзитет на Чудовишта 3Д (Monsters University 3D)
15:00 – Човекот од Челик (Man of Steel)
17:30 – Oсамениот Ренџер (The Lone Ranger)
20:00 – БИТКА ЗА ПАЦИФИКОТ (PACIFIC RIM)
22:30 – Светска Војна З 3Д (World War Z 3D)

ПОНЕДЕЛНИК – СРЕДА (15.07-17.07):
13:00 – Универзитет на Чудовишта 3Д (Monsters University 3D)
15:00 – Човекот од Челик (Man of Steel)
17:30 – Oсамениот Ренџер (The Lone Ranger)
20:00 – БИТКА ЗА ПАЦИФИКОТ (PACIFIC RIM)
22:30 – Светска Војна З 3Д (World War Z 3D)

You May Also Like