Мјузиклот „Убавицата и ѕверот“ на Бит Фест

Вечер (четврток, 22 август) во 20:00 часот во Центарот за култура ќе биде изведена музичката претстава за деца „Убавицата и ѕверот“.

mjuzikl_ubavicata_i_zverot

 

Претставата „Убавицата и ѕверот“ е детска театарска претстава – мјузикл, работена според оригиналното сценарио, а користена е и оригиналната музика и сонгови од цртаниот филм на Валт Дизни. Во претставата учествуваат петнаесетина ликови, облечени во автентични костими и реквизити и затоа ќе биде вистинско уживање за помладата, а и повозрасната публика. Претставата ќе трае 45 минути…

Во исто време на Широк сокак настапува „Souvenir” Уличен театар – Италија.

You May Also Like