Музичко-поетска манифестација за љубовта во Битола

Денеска (вторник, 6 август) во рамките на Бит фест ќе се одржи музичко-поетската манифестација „Низ Битола со либето“. Останатите содржини се…

bitola (7)

Денес на програмата на битолското културно лето Бит Фест:

Двор-Дом на АРМ
„Прва балканска колонија на ракотворби“
ЗГ- Астерион Галери

20.30 ч.Концертна сала-Музеј
„Концерт на современа класична музика-саксофон и пијано“
Стефан Тасевски
Александра Јанковска Момировска

21.00 ч. Стара чаршија
Музичко поетска манифестација
„ Низ Битола со либето“

На манифестацијата ќе бидат говорени текстови од најпознатите битолски песни каде се спомнува зборот ЛИБЕ. Петар Горко ќе ги говори текстовите, додека за музиката ќе се погрижи битолската група Калабалак. Еве дел од песните кои ќе бидат дел од музичко поетската манифестација: Битола бабам Битола, Битола мој роден крај, Ако одам во Битола, Ја излези стара мајко, Нели ти реков моме Донке и многу други.

You May Also Like