Манифестација „Незаборав“ посветена на Добри Ставревски

Денеска (вторник, 19 август0 во 20:00 часотво центарот за култура во Битола,ќе се одржи манифестацијата „Незаборав“.

DobriStavrevski_nezaborav

„Незаборав“ е манифестација во рамките на Битфест која ќе се одржи по петти пат, а годинава е посветена на бардот на македонската народна музика, Добри Ставревски.

Во рамките на Бит фест во 17:00 часот на Летна сцена Тумбе кафе ќе се одржи Работилница „Битола – сиже и фабула“, а во 19:00 настанот „Стихови за Битола“.

 

You May Also Like