„Лазар“ се снимаше во Градската болница

Во Градската општа болница „8 Септември“- Ургентен центар (поранешна Воена болница) синоќа беше снимана сцена од најновиот игран филм на Светозар Ристовски „Лазар“.

film_tracks (copy)

Главните улоги во филмот им се доверени на Дејан Лилиќ, хрватскиот актер Ведран Живолиќ и Наташа Петровиќ, а во екипата се и Владо Јовановски, Тони Михајловски, актерите од Бугарија Красимира Кузманова и Александар Сано, хрватскиот актер Горан Навојец и Александра Балмазовиќ од Словенија. Директор на фотографија е Дејан Димески, сценограф Игор Тошевски, костимографи Катерина Колимбатовиќ и Невена Чакловиќ.

Филмот „Лазар“ финансиски е поддржан од Филмскиот Фонд на Република Македонија, од хрватскиот Аудиовизуелен центар, Националниот филмски центар на Бугарија, од СЕЕ Синема нетворк, Аризона дистрибјушн и од европскиот фонд „Еуримаж.

На снимањето присуствуваше и министерката за култура Елизабета Канческа Милевска.

You May Also Like