КУД Гоце Делчев од Битола награден во Романија

Ансамблот „Гоце Делчев” од Битола учествуваше на меѓународниот фолклорен фестивал во Јаши Романија и од таму се врати со две награди.

ZKUD-Vlado-Tasevski-Katovice1 Kud_goce_delcev_bitola_nagradi Kud_goce_delcev_bitola_nagradi

Во конкуренција од 20 ансамбли, освоија прва награда за изворна народна носија и трета награда за настап, кореографија и музика. Сертификати за успешна едукација добија уметничкиот раководител на друштвото, Бранко Жежовски и претседателот Стевче Пресилски.

извор:Тера телевизија

You May Also Like