Крводарителска акција во Општина Илинден

Општина Илинден, Црвениот крст и Заводот за трансфузиологија денеска (24 јули, среда) во Домот на култура „Илинден“ организираат крводарителска акција.

daruvanje_krv1

Акцијата ќе се спроведува од 9 до 14 часот и во неа може да се вклучат сите заинтересирани граѓани, кои преку дарување на драгоцената течност – крвта ќе ја покажат својата хуманост и солидарност и ќе спасат нечиј живот.

Крводарителската акција се спроведува по повод одбележувањето на Денот на Општина Илинден „Илинден“ – 2-ри Август

You May Also Like