Концертна приказна за пијано и флејта во Музејот на град Скопје

Вечер (понеделник, 22 јули) во 20:30 во Музејот на град Скопје концерт ќе одржат Александра Тевдовска на флејта и Билјана Петровска на пијано.

 

muzej-na-grad-skopje

 

Програма:
J.Massenet – Thais (Meditation)
Georges Bizet – Fragments from Carmen
M.Rebovic – аранжман за флејта и пијано
M.Hauser – Hungarian Rhapsody op.43

*******************************

Astor Piazzola – Oblivion Tango
Astor Piazzola – Cafe – 1930
Astor Piazzola – Milonga del angel
Astor Piazzola – Aduos nonino

 

Концертот е дел од Скопско лето 2013 во организација на Дирекцијата за култура и уметност на град Скопје.

You May Also Like