Концерт на популарна музика „За моја Битола“ на Битфест

Утре (среда, 3 јули) на програмата на најголемата македонска културна манифестација БитФест се неколку интересни пред се, музички настани.

Богат ден со настани, на кој на неколку локации низ Битола ќе може да проследите забавна музика, филм, работилница за стрип и што ли уште не…

10:00 часот КЦ Магаза

Работилници за стрип„Калеидоскоп 4“

ЗГ-Македонија Together

21:00 часот Пацио-Музеј

Концерт на популарна музика „За моја Битола“

Концерт со најубавите песни изпеани за Битола, исполнети од најпопуларните пејачи од Битола

– Димитар Андоновски

– Ирена (Памперс)

– Ламбе Алабаковски

– Виолета Томовска

со придружба на камерниот оркестар од Битола, под диригентска палка на Сашо Татарчевски.

 

21:00 часот Летна сцена -Тумбе кафе

Кино проекција и дебата

Контра Кадар

 

21:00 часот Плоштад Магнолија

„Орбита на популарноста“ Популарна музика

Роберт Билбилов
Викторија Лоба
Дарко Даре Илиевски
Марко Логаут
Александар Тарабунов
Симона Попоска
Магдалена Ена Цветкоска

 

22:00 часот Двор –Дом на АРМ

Концерт „Антологиска вечер на македонска рок музика “

ЗГ- МИОЦ

You May Also Like