Концерт на неколку културно-уметнички друштва во Прилеп

Вечерва (петок, 9 август 2013) од 20:30 часот на плоштадот Александрија во рамките на Прилепското културно лето, што го организира ЦК “Марко Цепенков”, ќе се одржи концерт на кој ќе настапат групи од Прилеп, Битола, Охрид.

CK Marko Cepenkov-Prilep (copy)
Пред прилепчани со дел од својот репертоар на убава македонска песна ќе се претстават КУД Пензионер од Прилеп, КУД “Сирма војвода” од Битола и КУД” Билјана” од Охрид.

You May Also Like