Конкурс за постер за трилерот „Стокер“

По повод новиот филм на култниот филмски режисер  Парк Чан-волк “Стокер”, кој својата премиера во кината ќе ја има на 04 април, МЦФ МК во соработка со “MCF MegaCom филм Србија” организира награден конкурс кој е наменет за сите оние кои сакаат филмови и дизајн, и ги поканува да креираат филмски постер мистериозниот трилер.

Наградата за авторот / авторката на најдобриот постер, според жирито које го сочинуваат креативниот тим на агенцијата „McCann Белград“ е графичка табла Wacom Bamboo Pen, CTL-470K-EN, а наградата ја  обезбедува компанијата “ComputerLand”.

Освен најдоброто решение, жирито од агенцијата „McCann Белград“ ќе одбере уште 9 постери, кои ќе бидат испринтани и изложени на премиерата на филмот „Стокер“ во Белград, 3 април во мултипексот Колосеј. Авторите на изложените постери ќе добија по две влезници за премиерата на филмот во Скопје.

Дизајнираните постери може да се праќаат на мејлот:  stoker@mcf.rs.

Повеќе информции на http://www.designed.rs/konkurs/konkurs_kreiraj_svoj_filmski_poster

You May Also Like