Конкурс за Гитаријадата во Заечар

Конкурсот за демо уметник на 48 -то издание на Гитаријада Заечар е отворен до 10 мај.

48_gitarijada_zajecar

Минатата година фестивалот беше посетен од речиси 100 000 посетители. Право да аплицираат имаат бендови од Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска , Македонија, Словенија и Црна Гора кои немаат објавено официјални дискографија изданија.

Гитаријадата е една од најстарите фестивали од ваков вид во светот, каде што покрај демо бендови кои се третираат како headliners настапувале и голем број на рок-ѕвезди. Kerber, Ван Гог и Перо Defformero за сега се првите потврдени учесници, а најавени се исто така и многу други регионални ѕвезди.

Оваа година, за разлика од претходните години, ќе има две полуфинални вечери на 31 јули и 1 август, а 2 август е резервиран за големите финале. Настанот ќе започне во среда, 30 отворена до 10 мај, во областа на царската палата Феликс Romuliana , а главната програма традиционално ќе се одржи во Краљевиќи .

Сите заинтересирани изведувачи имаат рок до 10 мај со испраќање на три оригинални композиции биографии и фотографии да се пријават на prijava@gitarijada.org .

Повеќе информации може да се најдат на www.gitarijada.org . Избраните бендови ќе имаат можност да учествуваат во Рок Академија, со предвидени патни трошоци, сместување и исхрана за време на нивниот престој во Заечар .

You May Also Like