Келтикум со „Вечер на сефардски песни“ на Бит Фест

Вечерва (вторник, 9 јули) со почеток во 21:30 часот во дворот на Културниот центар Магаза, Келтикум ансамбл ќе овозможи една прекрасна „Вечер на сефардски песни“.

Ансамблот КЕЛТИКУМ по повод 70 години од холокаустот во Македонија подготви концерт со наслов ВЕЧЕР НА СЕФАРДСКИ ПЕСНИ. На концертот ке бидат изведени сефардски песни автентично обработени од ансамблот КЕЛТИКУМ во класичен современ и етно стил стил.

На концертот ке биде изведена следната музичка програма:

1. Yo m’enamori

2. Morena me llaman

3. Los Bilbilicos

4. Amor con fortuna

5. La prima vez

6. Le serena

7. El rey de Francia

8. Hija mija

You May Also Like