Излезе “Македонска ризница” број 13

Ви го претставуваме тринаесеттото издание на интернет магазинот “Македонска ризница” во кој како и секогаш, ќе може да прочитате интересни и ексклузивни авторски текстови, интервјуа и се’ за македонската култура и традиција…

makedonska riznica

Почитувани читатели,

На почетокот на овој месец август, 2013 година, на 110-годишнината од Илинденското востание и 69-годишнината од АСНОМ, имаме особена чест и задоволство да ви го претставиме тринаесеттиот број на електронското списание „Македонска Ризница”.

Во него, како и секогаш до сега, Ви нудиме најразновидни содржини од македонската историја, култура, фолклор, уметност и сè она што е интерес на нашата редакција како и на сите наши ценети соработници, а коешто корифејот на македонската мисла Мисирков така прекрасно го сосредоточи во зборовите „За Македонцките Работи”.

Нека оваа годишнина од првиот и вториот Илинден ни даде инспирација и не сплоти сите Македонци, во Републиката и ширум светот, еднаш и засекогаш на секој што е заинтересиран јасно и гласно да му порачаме „македонско име нема да загине”.

Од Редакцијата

You May Also Like