Започнуваат работилниците за деца во Зоолошката градина

Почнувајќи од денес (понеделник, 8 јули) ве наредните неколку недели, Зоолошката градина Скопје, започнува со интересна активност. Се организира првата летна школа со работнилници со забавно-рекреативна и едукативна тематика.

Понеделник: Претставување на учесниците на оригинален ЗОО начин и запознавање со животните од Зоолошката градина.
Вторник: Практикување на ЗОО јога и креативно творење на тема одредено животно.
Среда: Животните претставени преку странските јазици
Четврток: ЗОО натпревар
Петок: Доделување на наградите на победниците и сертификати на учесниците.

На работилниците ќе се работи со дечиња од 6-10 годишна возраст. Школата ќе одржи во следните термини: 8-ми, 15-ти, 22-ри јули и 12-ти, 19-ти, 26-ти август. Цената на пакет билет за 5-те работилници ќе изнесува 200 денари.

На работилниците ќе се работи со дечиња од 6-10 годишна возраст. Пријавувањето може да се направи на телефонскиот број: 071/380-117.

You May Also Like