Започнува 52-то издание на “Балканскиот фестивал на народни песни и игри”

Вечерва (сабота, 6ти јули) започнува 52-то издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри во Охрид.

Поради нестабилното време и најавата за дожд, свеченото отворање на 52-иот Балкански фестивал на народни песни и игри наместо на традиционалната летна сцена “Долни Сарај” ќе се одржи во големата сала на Центарот за култура “Григор Прличев” – Охрид, со почеток во 20.45 часот.

You May Also Like