Завршија Битолските книжевни паметења

Вчера (четврток, 8 август) во рамките на Бит фест беше одржана манифестацијата „Битолски книжевни паметења“.

bitolski_knizevni_pametenja

Под ведро небо, на Тумбе кафе пред битолчани се претставија актуелни писателски имиња од државата а посебно афирмативно беше настапувањето на млади писателски имиња.
Битолските книжевни паметења во организација на Битолскиот книжевен круг и се дел од Битолско културно лето Битфест.

Истата вечер вљубениците во театарската уметност проследија уште едно театарско остварување, овојпат дуодрамата „Каминот“ во изведба на народен Театар Антон Панов од Струмица.

kaminot_NTStrumica

Вечерта беше заокружена во неповторливиот простор на Магазата каде што битолчани уживаа во концертот на амбиентална музика во изведба на Бандерола бенд.

banderola_bend

You May Also Like