Еднодневна фото-изложба во МКЦ

Утре (четврток, 12 септември) од 21:00 часот во галеријата на МКЦ ќе се одржи фото изложба, видео инсталација проследена со музичка позадина.

ednodnevna_foto_izlozba_mkc

На фотo-изложбата учествуваат:  Александар Трајковски, ПанчеПренџов, Борче Конзулов. Панче Пренџов се претставува со 10 фотографии, 3Д инсталација и 3 кратки видеа.

Видео YOU кое е од време траење од 60 минути, работено е пред 2 години од Александар Трајковски, Дарко Петрушев, ДаркоАлексовски, Стаиќ Бојан (Белград, Србија) и Ана Теова. Музиката е микс од Karl Hainzstockhouzen, Timothy Leary, Terry Riley, Klaus Shuze, Dopplereffekt.

ednodnevna_foto_izlozba_mkc2

“Space Lite“ е видео кое е направено оваа година, од Трајковски, а монтажа на Конзулов. Музика: Alex Ed & Defect13th

Настанот трае една вечер.

 

You May Also Like