Дмитри Хворостовски на прошетка по Охридското езеро

Светски познатиот баритон, оперската ѕвезда од Русија Дмитри Хворостовски, денеска имаше едночасовна прошетка по Охридското езеро.

hvorostovski ohridsko ezero (1)

Од бродот „Свети наум“ се воодушевуваше на секоја глетка од езерската шир. Рече дека немал зборови со кои можел да ја опише убавината. Едноставо посата да ужива во природата. Најголем впечаток му остави живописната црква Канео за која рече дека е најуникатното нешто што досега го видел.

Во друштво на неговиот десетгодишен син Максим и диригентот Константин Орбелиан заедно со директорката на Охридско лето Елизабета Јанкуловска и музичкиот селектор Гордана Јосифова Неделковска, маестро Хворостовски на крај од прошетката ручаше во кафаната Потпеш на самиот брег од езерото.

hvorostovski ohridsko ezero (6)

hvorostovski ohridsko ezero (5)

hvorostovski ohridsko ezero (4)

hvorostovski ohridsko ezero (3)

hvorostovski ohridsko ezero (2)

You May Also Like