Денови на поезијата и афоризмите во Струмица

Почнувајќи од денеска (13 август, вторник) во 22:30 во Струмица почнуваат трите вечери посветени на поезијата и афоризмите. Љубителите на пишаниот збор ќе уживаат во рециталите на 13 автори, кои ќе се одржуваат во Струмичкиот парк.

writing

Вечерва ќе настапуваат Ице Беличев, Љупка Антеска, Марија Филева и Мануела Златкова.

Утре (14 август) настапуваат: Даниела Џишева, Тони Аврамов, Славица Петреска и Иван Антоновски.

Вечерите на поезијата ќе ги затворат: Иван Котев, Ристо Филчевски, Ацо Ѓоргиев Димитар Алачки и Ѓорги Панов.

 

извор.strumicadenes.mk

You May Also Like